Duurzaamheid

Op zaterdag 13 april 2019 is er van 14.00 tot 16.00 uur voor alle wijkbewoners een open dag in de oude bibliotheek / nieuwe wijkcentrum Lekkenburg, met een stand over de nieuwe zonnepanelenactie

Er is óók een informatiestand over de nieuwe collectieve inkoopactie zonnepanelen van de WoonWijzerWinkel, EnergieCoöperatieGouda en bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck.

Er zijn verschillende typen zonnepanelen in verschillende prijsklassen: budget, goede prijs/kwaliteit, topmerken. U kunt bij de informatiestand op de Open Dag de verschillende typen zelf bekijken. Deskundige medewerkers van de WoonWijzerWinkel vertellen u graag meer. Alvast meer weten? Zie www.woonwijzerwinkel.nl/zonnepanelen en http://www.woonwijzerwinkel.nl/gouda-zonnepanelen/

Om 14.00 uur opent wethouder Dijkstra de Open Dag, om 14.30 uur en om 15.30 uur zijn twee presentaties over de zonnepanelenactie.

De WoonWijzerWinkel is de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland, waar alle oplossingen voor duurzaam wonen te zien zijn. Zij werkt samen met gemeenten in de regio en voorziet inwoners van advies en vrijblijvende offertes. De WoonWijzerWinkel voert duizenden maatregelen per jaar uit en werkt daartoe samen met gecertificeerde bedrijven. Voorop staat collectief inkoopvoordeel, kwaliteit, nazorg en een garantieregeling.

U kunt bij de stand van de WoonWijzerWinkel bij de Open Dag in de oude bibliotheek óók alle informatie krijgen voor verduurzamen met bodem-, vloer-, spouw-, glas- en dakisolatie. Isolatie is altijd de basis van verduurzaming. U kunt uiteraard eveneens terecht voor andere vragen over de verduurzaming van uw woning.

Graag tot ziens dus !

 

 


Duurzaamheidsdag Gouda 28 oktober 2017

Voor meer informatie over deze interessante dag, zie https://energiecooperatiegouda.nl/duurzaamheidsdag/  of  https://www.duurzaamheidsdaggouda.nl/programma/

 

 


Informatiemarkt zonnepanelen 26 juni 2017 (met collectieve wijkacties)
Informatiemarkt met alle informatie

Op maandagavond 26 juni organiseren de gemeente Gouda, de Energie Coöperatie Gouda, bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck en verschillende deskundige partijen een open informatiemarkt over zonnepanelen.

 

Stands, korte presentaties en voorbeelden van zonnepanelen

Er zijn verschillende korte presentaties en bij de stands kunt u alle informatie krijgen. U kunt de verschillende typen zonnepanelen bekijken maar ook informatie krijgen over het huren van zonnepanelen. Er is uitgebreide voorlichting over zonnepanelen, omvormer(s), kabels en het montagesysteem, zo ook over service en onderhoudscontracten.

 

Deskundig en onafhankelijk advies

Verschillende gerenommeerde en deskundige partijen zoals de Woonwijzerwinkel, Susteen, Zonnegilde en Hallo Stroom zijn actief in het hele land en werken veel samen met gemeentes. Bovendien hebben zij al veel bewoners van goed advies voorzien en verzorgen, vaak met geselecteerde lokale partners, desgewenst de installatie en onderhoud. Zij zullen nu ook in Gouda hun entree maken.

 

Individueel advies en inschrijven collectieve wijkacties

U kunt een afspraak maken voor een advies op maat, inclusief gratis dakscan.

De mogelijkheid bestaat ook om in te schrijven voor de collectieve wijkacties zonnepanelen per wijk, buurt en straat. Met een grote collectieve wijkacties in Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord zorgen we als bewoners voor lagere aanschafkosten, meer groene energie en lagere energie-rekeningen.

Speciaal voor de collectieve wijkacties zijn drie maatwerkpakketten samengesteld, voor elke type huis en voor elke portemonnee: 1) beste kwaliteit, 2) beste prijs/kwaliteit en 3) budgetvariant.

 

Locatie, tijd, catering

Het is een doorlopende informatiemarkt, u kunt dus komen wanneer u wilt. U bent welkom tussen 19.30 uur en 21.30 uur. De datum is maandagavond 26 juni, de locatie zorgcentrum de Prinsenhof (bij de Burgemeester van Reenensingel / Calslaan). Adresgegevens: zorgcentrum de Prinsenhof, Anna van Meertenstraat 10, 2804 TL Gouda. Zie ook bijgevoegde plattegrond. Tijdens de informatiemarkt zijn consumpties verkrijgbaar.

 

Toegang gratis

De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgen via contact@energiecooperatiegouda.nl.

Ieder is van harte welkom, graag tot ziens!

 

Duurzaamheid kent vele varianten en vele toepassingen: Energie Coöperatie Gouda

Zie voor alle duurzaamheidsinitiatieven in de stad en wijk  http://www.energiecooperatiegouda.nl    .

De Energie Coöperatie Gouda richt zich op het realiseren van lokale duurzaamheidsprojecten en het daadwerkelijk produceren van duurzame energie. Centraal staan kleinschalige wijk- en buurtprojecten. De coöperatie staat ten dienste van wijkteams, buurtverenigingen en bewonerscommissies die in hun eigen wijk of buurt concreet aan de slag willen met duurzaamheid en energiebesparing. De coöperatie werkt samen met veel partijen. Er is bewust gekozen voor een coöperatie. De coöperatie is van en voor de leden zelf. Tegelijk is deze vorm geschikt voor een verantwoorde bedrijfsvoering, collectieve inkoopacties en dienstverlening aan de eigen leden. Het werkgebied van de coöperatie is heel Gouda. De coöperatie kent geen winstoogmerk.

panorama6d-kopie