Nieuws

Herinrichtingplannen en inloopavond Willem & Marialaan 12 september

Voor meer informatie van de lopende herinrichtingsplannen (Graaf Florisweg, Groen van Prinsterersingel, Willem en Marialaan), zie de pagina  http://www.bewonersplatformgoudanoord.nl/wijkzaken/ruimtelijke-ordening/

De gemeente Gouda houdt as. woensdag 12 september over de Willem en Marialaan een inloopavond, van 18.00 tot 20.00 uur, in het Huis van de Stad. U kunt het ontwerp zien en desgewenst ook van commentaar voorzien en vragen stellen aan de gemeente en uitvoerder over het plan en de uitvoering.

 


 

Met Elkaar Festival Gouda Noord 1 september as.

As. zaterdag 1 september van 11.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom op het “Met Elkaar Festival”, Gouda Noord! Op deze dag wordt in Gouda Noord in het Winkelcentrum Bloemendaal, in en om de Buurtstee en op het parkeerterrein Gildenburg en de oude bibliotheek, een “Met elkaar Festival” Gouda Noord georganiseerd. Bewoners uit Plaswijck, Bloemendaal, Noord en Achterwillens zijn van harte welkom om geïnformeerd te worden over wat er allemaal te doen is in de wijk. Maar zelf actief meedoen kan ook. Er is een “kleedjes rommelmarkt” waar je je spulletjes kunt aanbieden, een springkussen voor de kinderen en je kunt meedenken over de naam van het nieuwe Buurt Service Centrum dat er komt in 2019. Tijdens dit festival kunnen de verschillende professionele -en vrijwilligers organisaties, vrijwilligers en bewoners op het gebied van welzijn, cultuur, sport en gezondheid zich presenteren. U bent van harte welkom.

Koningsdag bij winkelcentrum Bloemendaal

Beste mede wijkbewoners,

As vrijdag 27 april is het weer Koningsdag. Bij winkelcentrum Bloemendaal is er op het terrein bij de Gildenburg weer een feestelijke en grote kleedjesmarkt. Dit jaar zijn er bovendien extra kinderactiviteiten zoals ponyrijden en enkele muziekoptredens. De vrijmarkt is voor iedereen toegankelijk en gratis (voor de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd).

Voor kinderen die een kleedje willen: dit jaar is er geen reservering mogelijk dus wees er ’s ochtends snel bij! Vanaf 8 uur mag iedereen de spullen klaar zetten. Om 9.00 begint de Koningsmarkt. De workshops van de Goudse popschool starten later, vanaf 10.30 tot 12.00. Daarna treden er verschillende bandjes op tot 13.30. De middag duurt tot 14 uur.

Er zijn ook kleedjesmarkten en activiteiten bij wijkcentrum het Ankerlicht in de Wervenbuurt en in de Hoevenbuurt.

Wij nodigen wijkbewoners, jong en oud, om mee te doen of te komen kijken bij de vrijmarkten en kleedjesmarkten.